вторник, 11 март 2014 г.

ПСОРИАЗИСЪТ ОБИЧА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА


или 
Как емоциите могат да променят биохимичното равновесие в организма и да отключват болестта?

10-годишният опит на екип от специалисти, занимаващи се с алтернативно лечение на псориазис, стига до заключението, че:
"Псориазисът обича предизвикателствата".

Това становище се подкрепя и от широк кръг практикуващи дерматолози в медицинската практика.
Изправяйки се пред „високата стена” от препятствия в лечението на псориазиса, дерматолозите често заключават, че заболяването е потенциирано от психиката на пациентите, съветвайки ги най-често да водят спокоен и умерен живот, с балансирано хранене.

Как всъщност нашият екип стигна до невероятното заключение, че псориазисът обича предизвикателствата?
Профилът на пациентите със псориазис, за които се грижихме през последните години, ги характеризира по следният начин:
  • Преуспяващи хора, и такива развиващи собствен бизнес;
  • Хора, предприемащи кардинални промени в живота си;
  • Хора, носещи висока отговорност за семействата или колегите си;
  • Хора, поставени пред големи житейски дилеми и раздяла с близки хора;
  • Хора, живеещи под постоянен стрес и напрежение.


В днешно време, повечето от  тези характеристики са специфични за много по-широк кръг от обществото, но какво всъщност отличава хората със псориазис?

Все още медицината не е установила конкретните причини за псориазиса. Най-често се споменават генетичната наследственост, начинът на живот и особено стреса, някои възпалителни процеси, като основни причини за псориазиса. Механизмът, който отключва псориазиса, се оказва доста сложен и трудно проследим на практика.

Псориазисът се характеризира с прекомерно бързо делене на клетките на епидермалния слой на кожата. Най-често това се дължи на преждевременно съзряване на кератиноцити , предизвикани от възпаление на дермата с дендритни клетки , макрофаги , Т клетки и други. Генните мутации на протеини, участващи в способността на кожата да функционира като бариера, са идентифицирани като маркери на чувствителност за развитието на псориазис .

При псориазис , ДНК се явява възпалителен стимул за имунните клетки, стимулирайки рецепторите на дендритните клетки и Т-клетките, които се придвижват от дермата към епидермиса и секретират възпалителни химически сигнали като тумор-некротичен фактор - α , интерлевкин - 1β , и интерлевкин - 6 , и интерлевкин - 22 . Тези секретирани възпалителни сигнали се смята, че стимулират  кожните  клетки кератиноцити, да се размножават и да секретират неутрофили, които по-нататък развиват възпалението.  Този процес, често кара специалистите да определят псориазиса като автоимунно заболяване.

Има ли и друго обяснение на този механизъм?
Дендритните клетки и Т-клетките са основните „воини” на имунната система, предпазващи организма от външни вируси, бактерии и тела. Дендритните клетки са сигнализиращи имунни молекули, отговарящи за защитата на повърхностните слоеве на организма, които са в пряк контакт с външната среда, като епидермис, обвивката на носа, белите дробове, стомаха, червата. Т-клектите са лимфоцитни клетки, които най-общо са отговорни за унищожаването на чужди клетки, вирусни, ракови, инфектирани клетки.
Здравето на имунната система се управлява главно от черния дроб, бъбреците, далака и белите дробове. Тези органи управяват също производството на кръв, детоксикацията и движението на лимфата, захранването на клетките и обмяната на веществата.  Здравето на тези органи определя здравето на целият ни организъм и продължителността на живота. Не случайно Традиционната китайска медицина свързва тези органи с някои сфери и емоционални състояния в живота. Така например:
  • Състоянието на „страх”, уврежда бъбреците, управляващи изначалната жизнена енергия на организма;
  • Състоянието на „гняв”, уврежда черният дроб, управляващ и съхраняващ кръвта и волята на нашия дух;
  • Състоянието на „дълбока умисленост”, може да блокира функцията на далака, отговорен за изхвърлянето на старата кръв и движението на лимфата;
  • Състоянието на „скръб”, може да увреди белия дроб, отговарящ за захранването на организма със жизнена енергия от въздуха.

И т.н и т.н.

Кои са най-честите емоционални състояния, в които изпадат хората със псориазис, за да се справят с предизвикателствата?

  • Силна воля за успех, в комбинация със „Страх от лично поражение”;
  • Носталгия по отминали времена и отричане на настоящите обстоятелства;
  • Амбиция за успех на всяка цена, в комбинация с „Перфекционизъм до последния детайл”.
  • Себеотричане и всеотдайна грижа за околните.

Изпадайки в тези състояния, и при наличие на горе-споменатите външни обстоятелства, хората със псориазис, подсъзнателно активират некоректният отговор на имунната си система, като зов за помощ и мобилизация за справяне с възникналата ситуация.  
Освен това, при възникналия стрес в организма се задействат и други механизми, отделят се различни хормони, като кортизол или адреналин, водещи до изчерпване на кислорода и естествените антиоксиданти в кръвта, повишаване на киселинността и токсините. Не случайно и функцията на щитовидната жлеза, често се явява въвлечена в процеса на диагностициране и терапията на заболяването.

Ето как емоциите могат изцяло да променят биохимичните реакции в организма и да отключат различни болестотворни механизми. Това е и една от причините, поради която на псориазиса се поставя етикета: „няма лечение”. Именно поради факта, че този процес трудно може да бъде повлиян от вън.

Практическото приложение на тази теория в комбинация с алтернативни методи за лечение на псориазис постигна изключителни успехи през последните години.
Така например, приложението на таласо-терапевтична програма със специално разработени продукти с минерали и кал от Мъртво море, може значително да подобри състоянието на хората с псориазис поради следните причини:
  • Предоставя дълбока релаксация по време на процедурите;
  • Действа антитоксично и детоксикиращо;
  • Зарежда организма с необходимия комплекс от минерали и витамини ;
  • Повлиява всеки един отделен етап от проявата на псориазиса.

Въпреки дългогодишните изпитани и добри резултати, нашият екип постигна изключителен успех в терапията на псориазиса, в момента в който приложи ефективни и безвредни методи за прекъсване на възпалителните процеси и въвеждане на специфичен хранителен режим, с помощта на ИнхибирелА™.


Екипът ни остана изключително удовлетворен, когато очакваното видимо и трайно подобрение в края на всеки 10 дневен курс, започна да настъпва още през първите 3 дни от приложение на комплексната терапия. Това ни позволи да разработим по-гъвкави и по-ефективни терапевтични програми при псориазис , на по-добра цена за нашите клиенти и пациенти, за хората, страдащи от псориазис.  

Ефективна дневна доза ИнхибирелА™ при псориазис: 
1 капсула дневно, сутрин преди закуска, съдържанието на капсулата може да бъде изсипано в чаша вода с малко лимон, или в 1 супена лъжица зехтин (Екстра върджин 0,1%). Повече за самостоятелния прием на ИнхибирелА™ при псориазис: тук

ПОРЪЧАЙ ИНХИБИРЕЛА НА БЛИСТЕРИ ТУК



www.inhibirela.com © Copyright 2012-2015 Spa26 Professional Ltd.  All rights reserved! 

1 коментар:

АНТИ-ХАПЧЕТА ПРОТИВ АВТОИМУННИТЕ БОЛЕСТИ

  СИСТЕМНИ ПСИХОЛОГИЧНИ МЕХАНИЗМИ, НАРУШАВАЩИ БИОХИМИЧНОТО РАВНОВЕСИЕ И АКТИВИРАЩИ АВТОИМУННИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ. КОНВЕНЦИОНАЛНИ МЕТОДИ ЗА ...