петък, 16 януари 2015 г.

ЗА ЗДРАВИ БЕЛИ ДРОБОВЕ ПРЕЗ ЗИМАТА

КАК ДА ВЪЗСТАНОВИМ И УКРЕПИМ ЗДРАВЕТО НА БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ ПРЕЗ ЗИМАТА?
Зимата е сезонът, през който белите дробове са най-уязвими, но и сезонът даващ най-много възможности за каляването и укрепването им. Чистият и свеж въздух, повишената влага през зимата оказват изключително укрепващо въздействие, а студа държи вирусите настрана. "Отоплителният сезон" обаче, произвеждащ редица вредни газове, които се задържат в долните слоеве на атмосферата, поради повишената влага и студ, е пагубен за дихателните органи. Ето някои лесни начини за укрепване, каляване и оздравяване на белите дробове през зимата:
1. Облечете се добре през някой слънчев зимен ден и се опитайте да релаксирате на слънце за около 30-40 мин. Дишайте дълбоко, задържайте въздуха за 20-30 секунди и издишайте бавно, в продължение на 10-15 минути.
2. Не пропускайте зимния туризъм в планината, ските и кънките. Внимавайте, да не се запотявате, за да не предизвикате настинка.
3. Правете редовни разходки в парка или извън града на открито.
4. Пийте закаляващи белите дробове чайове - възползвайте се от благотворната рецепта за здрави бели дробове, която е подходяща при настинка, бронхити, кашлица, възпалителни процеси на дихателните пътища, и има антиканцерогенно и антиоксидантно действие..
Белият цвят укрепва и пречиства белите дробове, оранжевият и жълтият ги стимулират и оздравяват. През зимата хапвайте често моркови, тиква, сушени плодове, сурови бадеми, орехи и други ядки - те имат антиоксидантно, имуноукрепващо и пречистващо въздействие върху белите дробове.
Повече за това, как да сме здрави и свежи през зимата:http://www.inhibirela.com/Zdavi%2BSveji.php

Няма коментари:

Публикуване на коментар

АНТИ-ХАПЧЕТА ПРОТИВ АВТОИМУННИТЕ БОЛЕСТИ

  СИСТЕМНИ ПСИХОЛОГИЧНИ МЕХАНИЗМИ, НАРУШАВАЩИ БИОХИМИЧНОТО РАВНОВЕСИЕ И АКТИВИРАЩИ АВТОИМУННИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ. КОНВЕНЦИОНАЛНИ МЕТОДИ ЗА ...