неделя, 9 март 2014 г.

5 СТЪПКИ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА РАКА НА ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО

Диагнозата "Рак на дебелото черво" е на трето място в статистиката на инцидентите с рак в Света.

Основните рискови групи, предразположени към развитие на рак на дебелото черво са хора с:
  • напреднала възраст;
  • наследствена обремененост (случаи в семейството с рак на дебелото черво, фамилна аденоматозна полипоза, и други заболявания на дебелото черво, генетична предразположеност);
  • предразположеност към гастроентерологични разстройства и развитие на възпалителни заболявания на червата (полипи, улцерозен колит или болест на Корн, диабет тип 2 (не-инсулино зависим).

Основните рискови фактори за това заболяване, се предопределят от НАЧИНА НА ЖИВОТ, включващ следните нездравословни дейности или бездействие:
  • неправилен хранителен режим с всекидневна консумация на червени и преработени меса;
  • заседналият живот и липсата на движение;
  • наднорменото тегло и затлъстяването;
  • прекомерната употреба на твърд алкохол и цигари;
  • нощната работа.
Причината, която най-често инициира развитието на рак на дебелото черво е хроничното възпаление в червата, често предизвикващо генната мутация на здравите клетки в ракови.


Стратегията на ИнхибирелА™за Превенция и борба с рака, включва следните мерки за поддържане на здравето на дебелото черво:


ХРАНЕНЕ
Намаляване на прекомерния прием на храни, повишаващи възпалителните процеси в червата (или предотвратяване на т.нар. “гниене”): всекидневната консумация на месо (свинско), бял хляб, рафинирана бяла захар, тестени изделия (банички и др.) и др. Добре е тези храни напълно да се изключат или да се консумират 1 до 3 дни в седмицата. Всекидневна консумация на сурови зеленчуци, поне към едното хранене. Всеки следобед—консумация на пресни плодове: ябълка, ягоди, череши, круши, малини, боровинки...

ХИГИЕНА НА ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО
Всекидневното изпразване на дебелото черво, особено преди първото хранене сутрин, е предпоставка за дълготрайно здраве и младост! 
Запекът и разстройството са пагубни за здравето на дебелото черво, затова е необходимо да се регулират своевременно. Застоя в дебелото черво е честа предпоставка за развитие на застой в белия дроб—болки в гърдите, затруднено дишане, заболяване. 
Ежемесечното 24-часово прочистване на дебелото черво регулира енергийния баланс в организма, изхвърля застоя на токсини и зарежда с нови жизнени енергии. 
Достатъчно е от обяд на последния четвъртък в месеца до обяд на другия ден да не се приема никаква храна (в краен случай една ябълка следобед). През цялото време се пие прясна вода и няколко чашки кафе. 

ГРИЖА ЗА ЧЕРНИЯ ДРОБ И ДАЛАКА:  
Дисфункцията или по-скоро застоя на енергия в Черния дроб или Далака, понякога се явяват основна причина за появата на запек или разстройство. Здравето на тези органи е тясно зависимо от емоционалния баланс и дневният режим на хранене, работа и почивка. 
Редовният сън до късно затруднява функцията на далака да изхвърли ненужните течности сутрин. Вечерята след 20.00 часа и редовното късно лягане вечер след 24.00 часа увреждат черния дроб и жлъчката—едни от основните регулатори на храносмилателния тракт.  
Прекалената умисленост и загриженост увреждат енергията на далака, а гневът, раздразнителността и недоволството увреждат черния дроб. Честата проява на тези емоции, без конкретна причина, от своя страна, може да бъде сигнал за застой на енергия в тези органи.

ДВИЖЕНИЕ:  
Всекидневното движение, поддържа кръвообращението, тонизира всички органи и предотвратява запека. Независимо с каква продължителност, или под каква форма: спорт, ходене, тичане, колоездене, чистене и други домакински занимания, ежедневното движение водещо до леко изпотяване, е изключително благотворно за целия организъм.
ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА ИНХИБИРЕЛА®  
мощен инхибитор на про-възпалителния ензим cox2основен инициатор на канцерогенезата в дебелото черво.

ЗА ПОДОБРЯВАНЕ ФУНКЦИЯТА НА ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО, ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА ВЪЗПАЛЕНИЯ И ПРЕВЕНЦИЯ НА ОНКОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ 
е достатъчно ИнхибирелА® да бъде приемана за период от 7 дни в месеца, или от 1 до 2 месеца по 1-2 капсули дневно, през интервал от 3-4 месеца.
При наличие на онкологични заболявания ИнхибирелА® се включва по схема в хранително-терапевтичния режим.
Продуктът не е предназначен за лица под 18 години, бременни и кърмещи жени.  

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ НА:www.inhibirela.com/Oncology-bg.php
повече информация за рака на дебелото черво: http://www.inhibirela.com/Colon-Cancer-bg.php
за детоксикация на дебелото черво: http://inhibirela.com/Colon-Care.php
грижа за дебелото черво против тумори и метастами: http://inhibirela.com/colon-care.php
повече информация за гастроентерологичните разстройства: http://inhibirela.com/Gastroenterology-bg.php


ПОРЪЧАЙ ИНХИБИРЕЛА ТУК

www.inhibirela.com © Copyright 2012-2014 Spa26 Professional Ltd.  All rights reserved! 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

АНТИ-ХАПЧЕТА ПРОТИВ АВТОИМУННИТЕ БОЛЕСТИ

  СИСТЕМНИ ПСИХОЛОГИЧНИ МЕХАНИЗМИ, НАРУШАВАЩИ БИОХИМИЧНОТО РАВНОВЕСИЕ И АКТИВИРАЩИ АВТОИМУННИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ. КОНВЕНЦИОНАЛНИ МЕТОДИ ЗА ...